Ruimte voor Hoogsensitiviteit. Praktijkboek

(8 klantbeoordelingen)

20,95 incl. BTW

Nederlandstalig, 88 pagina’s, ISBN 9789492803009. Afmeting 13,4 x 21,5 cm.

1e druk, 7 oktober 2017.

Artikelnummer: Boek_1 Categorie: Tags: ,

Beschrijving

“Best Practises” boek voor professionals in de eerstelijnszorg, voor therapeuten, trainers, coaches, begeleiders in het onderwijs en andere mensen die HSPn willen ondersteunen. Dit boek geeft hulp bij het eerder herkennen van de eigenschap, zodat HSPn beter begeleid kunnen worden.

Opbouw boek:

Inleiding.

Deel 1. Afbakening, vooroordelen, hoogsensitiviteit vaststellen.

Deel 2. Alledaagse probleemsituaties, behulpzame tools.

Deel 3. Van last naar kracht. De eigenschap hoogsensitiviteit positief bezien en optimaal benutten.

8 beoordelingen voor Ruimte voor Hoogsensitiviteit. Praktijkboek

 1. Jeroen Creemers (geverifieerde eigenaar)

  Een helder en inzichtelijk boek voor hoogsensitieve personen zelf: (h)erkenning. Maar ook zeer geschikt voor hen die omgaan met HSPn, zoals psychologen, begeleiders, leraren, naasten etc. Of als je meer wilt weten over hoogsensitiviteit en de gevolgen daarvan, of twijfelt of je misschien zelf (of een bekende) hoogsensitief bent.

  Het boek leest makkelijk en bevat de nodige praktijkvoorbeelden en eye openers, ook als je denkt alles al te weten over hoogsensitiviteit. Met veel plezier gelezen. Aanrader!

 2. Elisabeth Willemse (geverifieerde eigenaar)

  Fijn om en voor het begrip. Fijn om diverse voorbeelden te herkennen. Als HSPn, als moeder van twee zoons, elk een HSPn. Het is soms ergerlijk en frustrerend de ander te kunnen lezen, aanvoelen, zien. Want vaak kun je er niets mee. Het is geen ziekte….een afwijking van het brein maar een uiterst geweldige hulp/aanvulling. Dank voor het boek.

 3. Esmeralda Korteweg | De Gelukkige Loopbaan (geverifieerde eigenaar)

  Het boek geeft mij absoluut fijne handvatten om verschillende HSP praktijksituaties uit te leggen aan klanten en ook goede praktische tips om mee aan de slag te gaan. Ik begeleid hoogsensitieve professionals bij allerlei uitdagingen binnen hun loopbaan. Als een van mijn tools zet ik daarbij dit boek in.
  Het leest eenvoudig en is wat mij betreft een aanrader!

 4. Christien Boumans (geverifieerde eigenaar)

  Toegankelijk geschreven boekje met veel praktische tips vanuit een positief-psychologisch kader, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het normaliseren van concepten als kwetsbaarheid en prikkelgevoeligheid.

 5. Miranda op den Brouw (geverifieerde eigenaar)

  “Ruimte voor Hoogsensitiviteit” is een aanrader voor alle professionals in de zorg die met hoogsensitieve mensen werken. Eerst wordt helder beschreven wat hoogsensitiviteit wel en niet is. Vervolgens wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden handvatten gegeven die tijdens behandeling ingezet kunnen worden.

 6. Silvia Rijs (geverifieerde eigenaar)

  Het boek maakt waar wat Maria belooft: een praktijkboek. Heldere voorbeelden en tips, die mij helpen om mijn leerlingen beter te kunnen begrijpen en te ondersteunen. Het boekje is compact en overzichtelijk – het nodigt steeds weer uit om erin te bladeren. Maria gebruikt heldere taal zonder te veel vaktermen. Ik kan het aanbevelen voor begeleiders in het voortgezet onderwijs.

 7. Astrid Peter (geverifieerde eigenaar)

  Heb het boekje in 1 x uitgelezen. Heldere toegankelijke teksten en uitleg m.b.t. hoogsensitiviteit. Daarnaast tips en trics hoe je hoogsensitieve personen met
  bepaalde problemen mogelijk zou kunnen helpen. Waardevolle aanvulling op de boeken die ik al heb. Een boekje wat je graag binnen handbereik hebt om bepaalde dingen nog eens na te lezen.

 8. Tessa Beeuwkes-Meijering (geverifieerde eigenaar)

  Een prettig leesbaar, leuk en leerzaam boek! Evenals de workshop bij het HSP-congres 2017. Niet alleen voor mij als HSP persoonlijk, maar ook in het kader van mijn afstudeeronderzoek op het gebied van hoogsensitiviteit, voor de opleiding HBO Toegepaste Psychologie. Naar verwachting zal dit boek ook zeer helpend zijn bij het begeleiden en coachen van mensen met hoogsensitiviteit in mijn toekomstige werk. Een aanrader! Niet alleen voor HSPn, maar ook voor mensen die beroepsmatig te maken krijgen met HSPn.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *